Peugeot 208 – rent a car

Rent a car Banja Luka – Peugeot 208

Sigurno ste nekada imali potrebu da putujete, a nije vam odgovarao ni jedan vid grupnog prevoza, a niste posjedovali ni svoj automobil. Upravo zbog toga i postoje rent a car agencije, a rent a car Branković se može pohvaliti dugom tradicijom i kvalitetnom uslugom. U ponudi imamo brojne automobile, koje ćete moći odabrati shodno svojim potrebama. Jedan od automobila koji možete iznajmiti u rent a car Branković je i Peugeoz 208, proizveden 2019. godine.

Peugeot 208 je automobil kojeg je francuska kompanija Peugeot proizvodila od 2012. godine kao zamjenu za model 207. Godine 2019. Peugeot je predstavio novu generaciju modela 208, koja je bila prva, potpuno nova verzija otkako je model izvorno lansiran.

Dizajn ovog automobila je privlačan i moderan, sa sportskim, agresivnim izgledom koji ga razlikuje od drugih automobila u klasi. Prednji kraj ima karakterističnu Peugeot-ovu masku hladnjaka s hromiranim okvirom i tri oštra LED svjetla, dok su zadnja svjetla dizajnirana u obliku zvijezde.

Peugeot 208 se proizvodi sa različitim motorima, uključujući 1.2-litarski trocilindrični benzinski motor koji je dostupan u verzijama od 75 KS, 100 KS i 130 KS. Postoji i električna verzija, Peugeot-a 208, koja može preći do 340 km s jednim punjenjem.

Unutrašnjost Peugeota 208 je moderna i ergonomska, s vrhunskim materijalima i kvalitetom izrade. Ugrađen je 7-inčni ekran osjetljiv na dodir, koji je kompatibilan s Apple CarPlay i Android Auto, a dostupna je i 3D navigacija. Peugeot 208 također ima mnoge sigurnosne karakteristike, uključujući sistem za upozorenje na prometne trake, automatsko kočenje u nuždi i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Kada je riječ o performansama, Peugeot 208 je okretni i agilan automobil, kojim se lako upravlja i koji pruža ugodnu vožnju. Takođe, ovo vozilo je vrlo ekonomično, s niskom emisijom štetnih gasova i niskom potrošnjom goriva.

Sve u svemu, Peugeot 208 je moderan, atraktivan i kvalitetan automobil, koji će biti idealan za putovanje na kraće i na duže staze. Možete ga iznajmiti i za poslovno i privatno putovanje u našem rent a car Branković. Sigurni smo da se nećete pokajati!