Novi Passat osme generacije

Novi Passat osme generacije svoje premijerno predstavljanje preko interneta doživio je prije svega tri godine.

Standardno dobar automobil doživio je neke promjene i modernizacije, pa bismo mogli reći da je sada još ugodniji i privlačniji svim poznavaocima dobrih automobila.

Na prvu, uočljivo je da je međuosovinski raspon povećan za skoro 80 mm, a ukupna težina smanjena za cijelih 85 kilograma, što ga je učinili pokretljivijim, udobnijim, ali i ekonomičnijim modelom. Iako je predstavljen nakon nepune četiri godine od predstavljanja prethodnog, sedmog modela, potrebno je da znamo da je sedma generacija, zapravo bila među-generacija, jer je sedma generacija modifikovana šesta, a osma potpuno izmijenjena nova generacija Passata.

Već smo rekli da je međuosovinski razmak povećan, pa sad, sa ukupnih 2791 mm omogućava pravi komfor na zadnjoj klupi. Osim ove novine, povećan je i prtljažni prostor za cijelih 21 litru. Modifikacije su dovele do toga da pored povećanog komfora i dinamičnosti, dobijamo i manju potrošnju goriva, te je novi model ekonomičniji. Dizajn je već prepoznatljiv, „pasatovski“, bez izleta u dizajniranju novi model prati tradiciju. To je sasvim očekivano jer je Passat sa prepoznatim dizajnom pnajprodavanije auto ikada u istoriji (preko 22 miliona prodatih primjeraka).

Elegantniji stil prate ksenonski farovi koji se automatski prilagođavaju uslovima na putu. Opciono su u ponudi svi mogući sigurnosni sistemi: upozorenje na opasnost, automatsko kočenje, podešavanje dinamičkih karakteristikasa naprednim upravljačkim sistemom.

Unutrašnjost obiluje novom opremom. Kao najveća novina pojavljuje se model plugin hibrid, koji se može puniti preko kućne utičnice. Ovaj model nudi sistemsku snagu od 211 KS, a može se voziti 50 kilometara bez druge potrošnje osim električne energije. Dakle, redovnim punjenjem omogućava vožnju bez utroška benzina. Od ostalih motora u ponudi su benzinci 1.8 i dizelaši 2.0, od kojih je najjači TDI 2.0 sa dva turbopunjača, pogonom na sva četiri točka i automatskim mjenjačem. Svi se prave u verziji limuzine i karavana.

U rent a car Branković možete iznajmiti upravo ovaj, osmi po redu, model Passata i učiniti da putujete u komforu, sigurno i brzo, do bilo kog odredišta.

Pozovite nas, rezervišite onlajn ili dođite u našu agenciju, te se uvjerite sami koliko je ovaj automobil sjajan.